کد خبر : 3081
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۱

دبیر شورای سلامت اهواز

دبیر شورای سلامت اهواز

قطعی مکرر آب اهواز چالش اصلی ستاد کرونا/ تذکر به آبفا در خصوص قطعی‌ها/مشاهده آلودگی در تاسیسات تامین آب شرب اهواز احمدی بلوطکی با بیان اینکه سه شاخص کلر، کدورت و آلودگی میکروبی در آب وجود دارد، عنوان کرد: هرچند وضعیت آب شهری به نسبت در شاخص‌ها بهتر است اما هنوز نگرانی در خصوص میزان

قطعی مکرر آب اهواز چالش اصلی ستاد کرونا/ تذکر به آبفا در خصوص قطعی‌ها/مشاهده آلودگی در تاسیسات تامین آب شرب اهواز

احمدی بلوطکی با بیان اینکه سه شاخص کلر، کدورت و آلودگی میکروبی در آب وجود دارد، عنوان کرد: هرچند وضعیت آب شهری به نسبت در شاخص‌ها بهتر است اما هنوز نگرانی در خصوص میزان کلر و کدورت آب در برخی مواقع بارز بوده چراکه پس از بازرسی ها در بسیاری از نمونه های تاسیسات آبرسانی آلودگی های مشاهده شده است.

به گزارش راوی جنوب، مهران احمدی بلوطکی با اشاره به تأکید بر شستشوی دست ها با آب و صابون به شهروندان برای جلوگیری از ویروس کرونا اظهار کرد: قطعی مکرر آب در برخی نقاط شهری اهواز مخصوصا در مناطق حاشیه غرب و شرق اهواز به یکی از چالش های اساسی تبدیل شده که مرتب این موضوع را به آبفا اهواز تذکر دادیم و انتظار داریم در شرایطی که کرونا در سطح شهر بیداد می کند، تدابیری اندیشیده شود که آب با قطعی مکرر روبه رو نشود و دسترسی مردم به آب کافی باشد.

دبیر شورای سلامت اهواز تأکید کرد: آب لوله کشی که به دست مردم می‌رسد باید از نظر کلر باقی مانده و کدورت آب، در شرایط مطلوبی قرار بگیرد؛ هنوز هم نگرانی ما در مناطق حاشیه ای شهر و روستایی درخصوص آب آشامیدنی و لوله کشی به عنوان معضل جدی مطرح است.

وی ادامه داد: با وجود اینکه آبفا می گوید در حال انجام کارهای زیرساختی است اما طبق آخرین بررسی ما در آب روستایی و شهری اقداماتی انجام شده اما این اقدامات برای ما به عنوان ناظر بهداشت مطلوب و بهینه نیست و انتظار ۱۰۰ درصد ما این است که در شرایط فعلی آب منازل و انشعابات خانگی تحت هیچ گونه شرایطی قطع نشود تا از این وضعیت بحرانی خارج بشویم.

وی درخصوص مطلوبیت آب روستایی تصریح کرد: در آب سه شاخص کلر، کدورت و آلودگی میکروبی وجود دارد که در خصوص میزان باقیمانده کلر در آب روستایی مطلوبیت آب در این مناطق ۵۰ درصد است به این معنا که از نمونه هایی گرفته شده یا کلر ندارند یا کلر آنها در حد استاندارد نیست.

احمدی با اشاره به کدورت آب روستایی بیان کرد: ۵۰ تا ۶۰ درصد نمونه های آب روستایی کدر است و شفاف نیست و در بسیاری از نمونه های تاسیسات آبرسانی روستایی، آلودگی های مکرری در این مناطق نیز مشاهده شده است؛ در این خصوص هم اقداماتی انجام شده اما آن طوری که باید به چشم بیاید از نظر بازرسان ما اقدامات ملموسی نبوده است.

وی اضافه کرد: ما انتظار داریم تاسیسات به خصوص روستایی مرتب لایروبی شوند، دستگاه های کلر زنی سازمان آبفا دوباره اصلاح و باز تولید شوند، آبیارها در خصوص نحوه کلر زنی تاسیسات ها مرتب آموزش داده شوند و شکستگی ها اصلاح شود.

وی با بیان اینکه باید در مکان هایی که با چالش های اساسی آب روبه رو هستیم، رسیدگی بیشتر شود، عنوان کرد: در مناطقی مانند عین ۲، سیاحی، تصفیه شکر و دغاغله باید رسیدگی ها و بازرسی های آب و فاضلاب بیشتر باشد.

وی با عنوان اینکه در آب شهری نیز نگرانی هایی وجود دارد، ابراز کرد: با اینکه می گویند مطلوبیت آب شهری از نظر کلرزنی بیش از ۹۰ درصد است ولی از نظر کدورت درنمونه های آب شهری ۲۰ تا ۳۰ درصد در برخی مناطق حتی مرکزی شهر کدر است که آب و فاضلاب باید مداخلات جدی و لازم خود را در این زمینه داشته باشند.

دبیر شورای سلامت اهواز به دلایل کدورت آب شرب روستایی و شهری اشاره کرد و گفت: آبفا دلایل مختلفی را مطرح می کند ازجمله آن قدیمی بودن شبکه آبرسانی و فاضلاب در اهواز می باشد که تاسیسات آن مربوط به ۴۰ تا۵۰ سال گذشته است و در این مدت شکستگی های زیادی در این زمینه وجود داشته که یکی از عوامل اصلی کدورت آب است و راه های عملی بسیار زیادی دارد از جمله اینکه آبفا باید مسیرهای تأسیسات مرتب چک و شکستگی ها اصلاح شوند.

احمدی بلوطکی انشعابات غیر مجاز را از دیگر عوامل مؤثر کدورت آب دانست و اذعان داشت: در اهواز و حومه تعداد انشعابات غیر مجاز زیادی است که نسبت به انشعابات کل کشوربسیار زیادتر می باشد که این انشعابات می تواند در کدورت بالا و آلودگی آب تاثیر زیادی داشته باشد.

وی با تأکید براینکه برداشت آب از رودخانه کارون یکی دیگر از عوامل کدورت آب است، عنوان کرد: هرچند که آبفا اهواز می گوید آب اهواز از رودخانه غدیر و دز می‌باشد اما درصد جزیی از آب کارون ممکن است برداشت و در تأسیسات بیاید که باعث آلودگی نیز می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز با بیان اینکه یکی دیگر از علت های کدورت آب، عدم لایه روبی تاسیسات می باشد، افزود: در بازدیدها مشاهده شده که در حوضچه های ۲متری جمع آوری آب یک تا ۱٫۵ متر آن گل و لای است که باعث کدورت آب می شود پس تاسیسات باید به صورت مکرر لایروبی شوند تا باعث بالا رفتن کدورت آب و آلودگی میکروبی نشوند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.